Веселин Маринов: Мое лято

Веселин Маринов: Мое лято

Веселин Маринов разказва какво е за него лятото на границата на две свои турнета в музикалния филм “Мое лято“, който тази вечер ще се излъчи по телевизия “Планета“ и “Планета HD”.

“За мен лятото е сезона на най-хубавите концерти и на онова малко време за почивка, което си давам. Тогава е времето на моето традиционно турне по българското Черноморие. Двадесет години ние пътуваме по едно и също време, в едни и същи градове. Много се радвам, че през годините създадохме една традиция в моите почитатели да очакват концертите ми, това, което съм създал, което е ново, с което мога да им се похваля във всеки един град на България. Ние разширяваме градовете и сега ни трябват 2 години, за да представим един албум в цялата страна. Щастлив съм, че градове, в които преди това не съм имал концерти, вече са включени. И вместо тези 55 града, сега са повече от 80 и влизаме в две години“, споделя изпълнителят.

Честите срещи с публиката провокират певеца и неговия екип да мислят различно и да бъдат новатори, защото един изпълнител трябва да се променя и да провокира публиката. Една от тези изненади на турнето е живият оркестър, с който Веселин Маринов пътува за първи път. Противно на общоприетата тенденция видеоклиповете на новите песни да предшестват концертите, певецът постъпва точно обратното:

“Първо представям албума, виждам на кои песни са най-големите аплодисменти и на тях по-късно снимам клипове. Така и от този последен албум “Представи си...“ направихме “Жената на живота ми“ и “Опасна близост“, а тази есен предстои да заснема още две песни“.

За всяко свое концертно турне Веселин Маринов и екипът му се подготвят от рано, не си позволяват импровизации на сцената, за да бъдат перфектни пред публиката.

“Няма нищо случайно, всичко е свързано с огромен труд, много репетиции и много мисъл. Всеки път след концертите ни стават уникални срещи. Хората правят такива изповеди, идват за автографи, говорим си и след това аз оставам да се снимам с тях. Тогава има една особена близост между мен и тях, и преди самата снимка те споделят такива неща, че ми пълнят душата.“

През юли започва и лятната част на турнето “Представи си...“. Началото ще бъде на 26 юли в Обзор и ще завърши в Поморие на 10 август.

“Програмата ни ще бъде много интензивна и тази година, без почивки. Дори на рождения ми ден, 4 август, пак имам концерт. Това е най-активният туристически сезон и няма как да не правим концертите по това време“, категоричен е певецът.

КАТЕГОРИИ