Веселин Маринов: Този албум е много любовен, имах потребност от такова нещо

Веселин Маринов: Този албум е много любовен, имах потребност от такова нещо

Наскоро певецът зарадва почитателите си с новия си самостоятелен албум, 28-ми подред в неговата кариера, със заглавие “Представи си...”.

“Имам чувството, че цяла вечност не съм представял нови песни пред почитателите си, тъй като миналата година ми беше юбилейна и не издадох нов албум,“ казва певецът.

В деня, в който зрителите ще се срещнат с Веско в “Автограф”, изпълнителят вече ще е стартирал своето пролетно турне, което тази година ще бъде подчинено изцяло на песните от новия му албум.

Певецът ще изнесе концерти в Дряново, Севлиево, Червен бряг, Правец, Враца, Монтана, Ботевград, Тетевен, Силистра, Русе, Плевен, Велико Търново и в още много други български градове.

“Надявам се инвестицията в мечти, в желания, надеждите, безкрайните репетиции, всичко това да се реализира и да се получи онова незабравимо чувство, което витае в душата ми през цялата година. То е провокирано от прекрасните срещи между мен и онези хора, които обичат музиката, която създавам.”


Пролетното турне на Веселин Маринов ще завърши през през юни, когато певецът и екипът му ще си вземат кратка почивка. След което започва подготовката за традиционното лятно турне, което ще е факт вече 21-ва година и ще започне на 26 юли в разгара на летния сезон.

“Очакват го с нетърпение. Пишат ми писма, питат ме кога в кой морски град ще бъдем, за да си планират почивката по това време. Самата подготовка за летните концерти отнема много време. Те са коренно различни. Най-интересното е, че на концертите във Варна и Бургас, съответно на 29 юли и 3 август, за първи път ще бъда с голям оркестър и в провинцията, както беше в “Арена Армеец”. Така ще направя една хубава подготовка за голямото представление на 23 ноември, което ще имаме в зала 1 на НДК за официалното представяне на албума “Представи си...”


На въпроса на водещата Галя Димитрова защо е озаглавил албума „Представи си...“ и какво си е представял, докато го е сътворявал, певецът отговаря така:

“Заглавната песен “Представи си...” показва моите желания да има свят, в който няма лоши новини, в който всеки е намерил любовта и няма тъжни и студени хора. Такива неща все още вярвам, че могат да ми се случат, съдейки по хората, с които общувам. Това е посланието на целия албум. Много е светъл, няма тъжно настроение, няма социални песни, както много често се случва в моите албуми – патриотични, за родния край, теми, които са ми много близки. Този албум е много любовен. Имах потребност от такова нещо”, споделя още Веселин Маринов в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ