Веселин Маринов: Всеки последен албум показва моето израстване като музикант

Веселин Маринов: Всеки последен албум показва моето израстване като музикант

Певецът застана пред камерите на предаването “Автограф”, за да сподели подробности  около двата си предстоящи концерта, на 23 и 24 ноември в зала 1 на НДК. Поради големият интерес към събитието, тази година певецът решава да направи два спектакъла в два поредни дни.

“Продажбите на билетите вървят много добре. Много съм щастлив, но същевременно и притеснен. Аз се притеснявам за всичко, защото все искам да стане много хубаво. Стресът е много голям, отговорността също. Това е най-големият концерт за годината, очакват те телевизионни камери, заснемане, специални гости, огромно количество хора в екипа, от които зависи концерта да е успешен. Това те натиска и те прави по-взискателен и по-нервен. Искам просто да дойде началото. Изляза ли на сцената, всичко изчезва като проблеми. Но дотогава всеки ден се питам: “Забравих ли нещо?”


И тази година певецът ще излезе на сцената в зала 1 на НДК с голям оркестър зад гърба си. Щастлив е, че има късмета за поредна година да покани едни от най-елитните музиканти в България като Краси Гюлмезов, Светослав Лобошки, Бисер Иванов и др. и заедно с тях да представи песните от новия си самостоятелен албум “Представи си...”. В “Автограф” Веско разказва как избира кои песни от даден албум да клипира.

“Концертите ми из цялата страна са с цел представяне на песните от този албум. И от аплодисментите на хората, от тяхната реакция, когато разговарям с тях след края на спектакъла, това е най-великото нещо. Тогава разписвам автографи, а те под влияние на емоцията ме насочват кои песни да избера. Питат ме неща, които в друга ситуация въобще няма да се сетят, много са емоционални и превъзбудени. Тези срещи продължават до много късно след концерта и тогава разбирам кои песни се харесват най-много.”


Пред водещата Галя Димитрова певецът признава, че този албум е най-хубавият до момента като последната любов. Много хубави спомени събужда у хората и затова смята, че той е най-изградения.

“Всяка година всеки последен албум показва моето израстване като музикант, като човек, който приема днешния живот и той е отражение в музиката му. Като човек, разбиращ, че моят живот не е по-различен от твоя и от живота на всички онези, които имат ежедневните проблеми, раздели, влюбвания, страдания и радости. Именно с това си обяснявам огромния интерес към моите песни и моето творчество”, казва още Веселин Маринов в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ