Веселин Маринов получи почетна награда в Полски Тръмбеш

Веселин Маринов получи почетна награда в Полски Тръмбеш

От 5-ти до 7-ми септември, град Полски Тръмбеш бе домакин на петото издание на Националния конкурс за млади изпълнители “Полските щурчета“. Близо 80 млади изпълнители участваха в музикалния форум, организиран от Веселин Маринов в родния му град. Тази година конкурсът бе едно от събитията, с които Полски Тръмбеш отбеляза 55 години от своето създаване. Изпълнителите бяха разпределени в 4 възрастови групи от 5 до 18 години, а професионално жури в състав Росица Кирилова, Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки и Пламен Велинов ги оценяваше.
По време на гала-вечерта на конкурса на 7-ми септември, Веселин Маринов бе удостоен със специална награда, която му връчи кметът на община Полски Тръмбеш, Георги Чакъров:

“Веселин Маринов е човек с голямо сърце! Изключителен родолюбец, който никога не забрави откъде е тръгнал. Ние дължим конкурса “Полските щурчета“ на него. Няма да изброявам всички други неща, които той прави за родния си град и които в голяма степен са скрити за обществото. Може би ще дойде време, когато всичко ще бъде написано”, сподели г-н Чакъров.


Той допълни, че това е статуетка, изработена специално за Веселин Маринов от българския скулптор Иван Кулински, която му връчва с много гордост от свое и от името на всички съграждани.
Изключително изненадан и развълнуван, Веселин Маринов сподели:

“Чувствам се много поласкан. Благодаря за всичко, което лъха само на човешко и приятелско. Надявам се, че ще успеем още дълги години да правим този конкурс и той да бъде една отправна посока за младите изпълнители, за техните преподаватели и родители как трябва да се изгради един конкурс, за да се чувстват младите творци, младите изпълнители като на голяма сцена, потребни и нужни на много хора. Благодаря за всичко това, което се случва и най-вече за тази изненада, която ще заеме видно място в моя дом“.

Телевизия “Планета” отново бе медиен партньор на Националния конкурс за млади изпълнители “Полските щурчета” и още този петък, предаването “Бащино огнище“ ще направи зрителите съпричастни на емоциите, които властваха в Полски Тръмбеш в началото на септември.

КАТЕГОРИИ