Веселин Маринов с Великденски концерт online

Веселин Маринов с Великденски концерт online

В добра традиция се превърна идеята български музиканти да изнасят online-концерти чрез различни интернет-платформи. Така те отново могат да бъдат със своите почитатели, макар и виртуално, а също и да изкажат своята гражданска позиция. Веселин Маринов също няма да пропусне възможността да изнесе концерт online, още повече, че заради извънредните марки в България, свързани с пандемията Covid-19, той отложи своето Пролетно турне, което трябваше да започне от Русе точно днес - 6 април.

“Мили хора, на 15 април, в навечерието на Великден, ще имаме online-концерт за всички Вас - споделя Веселин Маринов във видеообръщение, в социалните мрежи - Надявам се моите песни да стигнат до Вас, с тях да Ви поздравя и да бъдем актуални в празничните дни, макар и по този различен и нов начин.”


Тези дни, заедно с част от музикантите, с които излиза пред публика, певецът направи репетиция в собствения си офис, за да подготви песните за концерта. Тогава се роди и идеята да поздрави с песен своите почитатели, но най-вече лекарите, зъболекарите, медицинските сестри, полицаите в България, всички тези, които са на първата линия на тази невидима война с този непредсказуем враг, който ни завладя.
За всички тях пожеланието на Веселин Маринов е “Бъдете здрави!”, а песента, която избра е “Доброта” – по музика и аранжимент на Светослав Лобошки и текст – на Александър Петров. Ето и посланието в нея:

“Доброто има го, доброто винаги е тук до нас.
Необяснимо е, непредвидимо е, но вярвам аз…
Че във един момент, във най-случаен ден
идва то и всичко се променя в миг,
направим ли добро!...”

Великденският концерт на Веселин Маринов ще бъде излъчен в интернет чрез платформата URBO на 15 април. В нея ще бъде обявен и началния час на online-изявата.

 

КАТЕГОРИИ