Веселин Маринов с двоен юбилей през 2021 година

Веселин Маринов с двоен юбилей през 2021 година
Слушай в Стрийминг Платформите

На 4 август любимецът на публиката Веселин Маринов отбелязва 60-годишен юбилей, а няколко месеца по-късно – на 2 декември се навършват и 40 години на музикалната сцена. Два повода - достойни за отбелязване, защото едва ли има българин, който да не знае поне 3 песни в изпълнение на Веселин Маринов. Като се почне от емблемите “Горчиво вино” и “За теб, Българийо” и стигнем до “Лятна жълта рокля”, “Да се събудиш до мен” или “Хубава жена”. И това лято бе посветено на концерти край морето и много задушевни срещи с публиката по време на морския тур “Предпоследна глътка лято”.

За тези 40 години на сцената Веселин Маринов е издал 29 албума с любими хитове, повечето заедно с музикална компания “Пайнер”. Този факт го прави рекордьор сред колегите му. Изнесъл е хиляди концерти в цялата страна, чийто брой никой не знае, но според самия него са били по 7-8 на месец, преди да ни затвори пандемията. Дори по време на карантината изпълнителят експериментира и прави интернет концерт.

Виното и любовта са двете неизменни тематични линии в творчеството на Веселин Маринов, които се преплитат. Дори има и такава песен “Вино и любов”, а заглавията на албумите му са категорични: 1998 г. – “Трифон Зарезан”, 1999 г. - “Вино и любов”, 2000 г. – “Винарната на любовта”, 2001 г. – “Моя луда любов”, 2002 г. - Моите песни”. През 2003 г. записва “Пожарите на любовта”. Следват албумите “Избрах за вас с любов” (2004), “Осъден на щастие” (2005), “Моят живот” (2006), “Да се събудиш до мен - любовни балади” (2007) и “Хубава жена” (2008). В дискографията си има няколко албума на немски език и един на руски - “Горькая любовь” през 2011 г. Последният за сега албум на Веселин Маринов е озаглавен “Легенда за любовта” и излиза през 2019 г.

Третата линия в творчеството на Веселин Маринов е патриотичната, защото песни като “За теб, Българийо”, “За едната чест”, “Български войник”, “Песен за летеца”, “Песен за моряка” и др. остават пример в българската популярна музика.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” поздравяват Веселин Маринов за неговия юбилей, желаят му здраве преди всички, творчески хъс и много енергия, за да радва публиката с нови хубави и мелодични песни.

 

КАТЕГОРИИ