Веселин Маринов за началото на едно голямо приятелство

Веселин Маринов за началото на едно голямо приятелство

Тази година “Пайнер” празнува 30 години, а един от изпълнителите, който е част от нея почти от самото начало, е Веселин Маринов. Певецът разказва, че първият албум, който е издал с музикалната компания е “Трифон Зарезан” през 1997 година, а от 96 г. са неговите първи ангажименти и снимки.

“Първият ми видеоклип е на песента “Рожден ден”, а “Трифон Зарезан” също е сред първите ми кпипове. Снимахме го с екипа на телевизия “Планета”. Отидохме с един огромен микробус, никога няма да го забравя, на самия празник в град Сухиндол. Там се празнува много колоритно, много силно на самия ден. Мъжете са облечени с ризи отпреди столетия, че и повече. Дори в снимките на клипа участва и Дядо Григорий, владиката на Трънската Епархия. Страхотна атмосфера беше, едни хора на центъра, едни чудеса, Тончо Русев, Евтим Евтимов, страхотна песен”, си спомня певецът.

Всъщност през 1994 година на една музикална промоция, Веселин Маринов се запознава с Мария и Митко Димитрови. Една много бърза, много импулсивна среща, не повече от пет минути, но именно тази среща ражда началото на едно голямо приятелство. С инж. Митко Димитров се виждат отново две години по-късно, защото певецът е готов с албума “Трифон Зарезан” и търси издател:

“Разбрахме се, да се срещнем по път, той пътувайка за София, аз - за Пловдив, в един ресторант на магистралата. Говорихме си, ще кажеш, че сме се познавали от години, но кое е паметното в това. Аз му казах: “Митко, много искам да направим следващия албум с тебе, с “Пайнер”. Той тогава ми каза: “Готов съм. Веско, ние много те харесваме, за нас ще бъде чест “Пайнер” да издаде твоя албум”. Това беше истинското начало на моите отношения с музикална компания “Пайнер”. Никога не сме имали и грам конфликт и до ден днешен не знам къде са ми договорите. Те са някаква формалност, винаги всичко е било точно и винаги казаната дума между нас е била онази, която е и определяла отношенията ни. Затова се радвам и като се обърна назад си казвам: “Колко много години, а всъщност аз съм бил почти в голяма част от тези 30 години”.

Веселин Маринов е убеден, че за успеха на една фирма, можеш да разбереш по екипа й.

“Толкова много години, познавам толкова много хора - от счетоводство, печатница, ръководство, мениджмънт, оператори, монтажисти, режисьори, кой ли не. Кой е фактора, една фирма да върви добре - това, че хората са едни и същи, с които работя. В 90 % от случаите аз работя с едни и същи хора. Работата върви и то се вижда отвсякъде, колко много звезди, колко много концерти, какви спектакли, стотици албуми и все нагоре. Пожелавам на всички от музикална компания “Пайнер” много здраве, другото, както виждам, го правим.”

КАТЕГОРИИ