“Виевска фолк група“ дава нов живот на стари песни от Родопите

“Виевска фолк група“ дава нов живот на стари песни от Родопите

“Родопски звън 2019“ е най-новият фолклорен проект на “Виевска фолк група“. Ръководителят на оркестъра, Емил Узунски, е избрал да представят 3 стари и обичани песни, изпълнени по нов начин. Това са “Послези, Гюлсум, надолу“, “Чичо ме канил“ и “Мъри, Радо, мъри“. Първата мелодия е предложена от солиста на групата Стефан Мерков и тя е от неговото родно село – Старцево, близо до Златоград.

Останалите две песни в китката са от района на Широка лъка. С този град е свързана историята около създаването на “Виевската фолк група”. В далечната 1977 г. Емил Узунски учи в НУФИ “Широка Лъка“ и точно тогава се ражда идеята за основаване на оркестър, който да изпълнява традиционни родопски песни.
Досега, в дискографията на групата, има 32 албума и стотици мелодии, които остават във времето с марката “Виевска фолк група“.

За снимките на “Родопски звън 2019“, любимите музиканти отведоха екипа на телевизия “Планета“ в сърцето на Родопа планина, в курорта Пампорово и вилно селище “Амампури“. Режисьор на продукцията е Радослав Георгиев, а зрителите на телевизия “Планета Фолк“ вече могат да се насладят на фолклорната китка.

КАТЕГОРИИ