Виевска фолк група празнува с нов албум

Виевска фолк група празнува с нов албум

“Златна колекция от Родопите – 4” е името на юбилейния 30-ти албум на легендарната Виевска Фолк Група, който вече е на музикалния пазар и с който групата отбелязва 38 години от своето създаване. Почитателите на талантливите музиканти ще се насладят на 20 прекрасни композиции, създадени от ръководителя на формацията Емил Узунски. Част от песните, включени в китката “Родопски напеви – 3” са стари, но неиздавани композиции, които за пръв път се представят в албум.
С уникално звучене са мелодичните букети “Родопски напеви” 2 и 3, “Фолклорни напеви” и “Родопска китка”. 
Групата е в титулярния си състав - Емил Узунски, ръководител - акордеон, Росен Ешпеков - гайда, Петър Христев - клавир, Тодор Панайотов - кларинет, певиците Нели Узунска и Димитрия Николова. В записите на “Златна колекция от Родопите - 4” участват и завърналият се саксофонист на групата Манол Радев, новият барабанист Живко Михов и новият певец на формацията Стефан Мерков, млад и даровит изпълнител, който се откроява със своя специфичен тембър. Според почитателите на Виевска Фолк група, той е абсолютен наследник на таланта на Веселин Джигов.

“Стефан Мерков е изключително талантлив певец и е добро наше попадение. Вярвам, че с негово участие и с прекрасните гласове на солистките Нели Узунска – Драмалиева и Димитрия Николова ще успеем да предложим нови и различни мелодии, с които за разкрием красотата на Родопската музика”, споделя ръководителят на ВФГ Емил Узунски.

Едно емблематично хоро на Виевци в китка с песента “Гергино моме”, изпълнена от Нели Узунска, са записани в памет на Милко Узунски, като за барабаните е използван негов запис от 1997 година.

КАТЕГОРИИ