Яница: “Мома Яница“ е най-голямата ми гордост

Яница: “Мома Яница“ е най-голямата ми гордост

Пет години след появата си в ефира на телевизия “Планета Фолк“, песента “Мома Яница“ продължава да владее сърцата на публиката и да се радва на голям интерес. Наскоро видеоклипът отбеляза своите 16 милиона преглеждания в YouTube, което е истински рекорд за фолклорен проект.

“Мома Яница“ е направена с много любов към българския фолклор – откровена е Яница пред planeta.tv и допълва – Това е най-големият ми хит и най-голямата ми гордост“.

Звездата на телевизия “Планета“ не крие, че успехът на мелодията я прави много щастлива, но още по-вълнуващо е когато види различни клипчета от почитатели, от България и чужбина, на които малки и големи пеят и танцуват.

“На мои участия, самодейци от различни читалища са подготвяли хореография на “Мома Яница“, както и на други мои фолклорни песни. Всеки път настръхвам и се просълзявам от въздействието на песента върху хората. Изпращали са ми записи от различни училища, където дечица я изпълняват и мога да кажа, че чувството е неописуемо. Наши сънародници, които живеят в Америка също... Това определено е най-желаната песен в моя репертоар, която публиката иска и по време на клубните ми участия, а аз с удоволствие изпълнявам“, споделя още Яница.

Песента “Мома Яница” е авторска композиция по музика и аранжимент на Димитър Милев, и текст на Тошко Колев. Видеоклипът е заснет от режисьора Радослав Георгиев през пролетта на 2015 година в комплекс “Приказките” край Харманли и бе част от фолклорната програма “Пролет в “Приказките”, която телевизия “Планета” излъчи за празника Гергьовден. “Мома Яница” даде заглавие и на първия фолклорен албум на Яница.

 

КАТЕГОРИИ