Янко Неделчев: Една моя голяма мечта, вече е изпълнена

Янко Неделчев: Една моя голяма мечта, вече е изпълнена

Вече 14 години Янко Неделчев е сред любимите фолклорни изпълнители на България, част от каталога на музикална компания “Пайнер“. В телевизионната поредица “Пайнер 30” той разкрива, че 2006 година е една от съдбоносните в неговия живот.

“Това е годината, в която подписах договор с “Пайнер“ и съм много щастлив. Това беше една дългогодишна моя мечта - да стана част от голямото семейство на “Пайнер“. С вълнение си спомням за първата среща с инж. Митко Димитров, в която той направи изключително точен анализ на песните от първия ми албум и заедно начертахме моето бъдеще и перспективи“, признава Янко Неделчев.

Той разказва, че няколко месеца след началото на съвместната си работа с “Пайнер“ е реализирал и своята първа фолклорна програма - момент от кариерата си, който никога няма да забрави.

“Ефира на телевизия “Планета“ ми даде възможност да получа повече популярност, да имам повече срещи с любителите на българската народна песен и в частност на македонската песен. В тези години хората започнаха да ме разпознават и по-често да ме канят на концерти, на своите празници. Това бяха първите по-сериозни стъпки в моята кариера“.

Янко Неделчев разказва и за най-новото музикално бижу в дискографията си, албума “Китка за обич“. През 2020 година той официално се появи на музикалния пазар, а част от песните бяха представени с красиви видеоклипове през изминалото лято.

“Този албум с изцяло авторски песни е една моя голяма мечта, която вече е изпълнена. Щастлив съм, че го реализирах и смело мога да кажа, че всички мечти, които имах до този момент, са изпълнени благодарение на музикална компания “Пайнер“, откровен е Янко Неделчев.

КАТЕГОРИИ