Янко Неделчев подготвя нови клипове

Янко Неделчев подготвя нови клипове

Янко Неделчев разкри пред телевизия “Планета Фолк”, че много скоро ще снима клипове на няколко песни от последния си самостоятелен албум “Добре дошли, скъпи гости”. Особеното в него е, че за първи път той събира само автентични македонски песни от Пиринския край в свой диск. В предаването “Песните на България” Янко Неделчев споделя, че за успеха на един изпълнител са много важни, както таланта, така и късмета.

“В семейството ми няма други изявени певци, но моят талант съм наследил от рода на майка ми, която е от Гоце Делчевския край. Моят дядо, който е преселник от Северна Гърция, е бил много добър певец. Майка ми също пее много хубаво. Когато бяхме малки с моя брат, тя ни е пяла много, но не е певица и никога не e имала такива амбиции. Израснал съм с авторските песни от Валандово и нашите стари македонски песни. Има много песни, които харесвам и изпълнявам като “Охридското езеро”, “Тамбуро моя”, въобще песни, останали във времето.”

Идеята на певеца е другата година да представи на публиката албум само с авторски песни на фолклорна основа. Своят старт на музикалната сцена, Янко Неделчев прави именно с авторска песен на фолклорна основа, която се казва “Ти си майка” и с нея печели награда от фестивала “Пирин Фолк” в Сандански. В неговия репертоар присъстват само македонски песни, заради нещо, в което певецът вярва безусловно:

“Един изпълнител трябва да пее това, което може и това, което му е в кръвта. Аз следвам този принцип и няма да му изневеря никога”, категоричен е той.

КАТЕГОРИИ