Янко Неделчев представя албума “Китка за обич”

Янко Неделчев представя албума “Китка за обич”

“Китка за обич” е най-новият самостоятелен албум на популярния народен певец Янко Неделчев. Албумът е 7-ми по ред в дискографията му и включва 11 авторски песни на фолклорна основа. Създатели на мелодиите са спецове в бранша като Димитър Динев, Никола Янев, Здравко Георгиев, Георги Вардев, Иван Манчев.  Песента “Чуден град” пък е по музика на самия Янко Неделчев. Автори на текстовете са Катя Кирянова, Фейзула Црънков, Христинка Гаралова, Ангел Пачалов, Величка Неделчева, Иван Манчев, Здравко Георгиев. С албума “Китка за обич” Янко Неделчев финализира творческата си идея през 2019 година да представи албум само с народни песни, а през 2020-та, само с авторски песни на фолклорна основа.
Преди година той презентира албума “Добре дошли, скъпи гости” с 11 народни мелодии от Пиринския край, а сега виждаме и втория проект - “Китка за обич” с 11 авторски мелодии, които самият певец определя като “интересни, различни и весели“.

Янко Неделчев би искал да реализира видеоклипове на всички песни от албума си “Китка за обич”, защото всички те заслужават да получат телевизионна премиера. От началото на месец май изпълнителят започна да снима клипове на мелодиите, включени в новия диск. Тяхната премиера певецът прави първо в официалния канал Planeta Folk Official. До момента той е зарадвал почитателите си с екранизации на песните - “Ангелина”, “Копнеж”, “Устни румени”, “Прости ми, майко”, “Китка за обич”.
Янко Неделчев е известен с това, че изпълнява песни само от Пиринския край, а своя избор той обяснява така:

“Това ме отличава от другите изпълнители. Смятам, че песните от Македонския край имат уникална магия. Каква е тя и ние изпълнителите не можем да разберем, но песните на нашия край се харесват навсякъде, където звучат.”

В най-новия епизод на телевизионната поредица “Песните на България“, Янко Неделчев разказва от първо лице за създаването на албума “Китка за обич“, а всяка песен е представена поотделно, така че зрителите да могат да се докоснат пълноценно до този музикален проект, обединил 11 великолепни композиции.
До момента Янко Неделчев има издадени два DVD-албума и един Mp3 диск “Фолклорен извор” с 56 заглавия, подбрани от богатото му песенно творчество. Ако и вие сте сред почитателите на народния изпълнител, може да закупите неговия нов албум “Китка за обич” от всички магазини на “Пайнер” в страната или онлайн от eMAG.

КАТЕГОРИИ