Янко Неделчев с нов албум

Янко Неделчев с нов албум

“Добре дошли, скъпи гости” е името на новия албум, с който Янко Неделчев зарадва многобройните си почитатели. Той е шести по ред в професионалната кариера на народния изпълнител. До момента Янко Неделчев има издадени два DVD-албума и един Mp3 диск с 56 заглавия, озаглавен “Фолклорен извор”. Много скоро още една изненада очаква ценителите на фолклора, защото в началото на май Янко Неделчев ще снима клипове на песните, включени в новия диск. Тяхната премиера ще бъде първо в официалния канал Planeta Folk Official. 
“Добре дошли, скъпи гости” включва 11 народни мелодии от Пиринския край, подбрани и записани в последните две години. Идеята на певеца е тази година да представи албум само с народни песни, а следващата – само с авторски песни на фолклорна основа. Своя старт на музикалната сцена Янко Неделчев прави именно с авторска песен на фолклорна основа, която се казва “Ти си майка”. Тя е по музика и аранжимент на Валентин Спасов и именно с нея певецът печели награда от фестивала “Пирин фолк” в Сандански.

Янко Неделчев е известен с това, че изпълнява песни само от Пиринския край, а своя избор той обяснява така:

“Това ме отличава от другите изпълнители. Смятам, че песните от Македонския край имат уникална магия. Каква е тя и ние изпълнителите не можем да разберем, но песните на нашия край се харесват навсякъде, където звучат.”

Две от заглавията в новия албум, “Ай да идем, Яно” и “Китчице”, са събрани в популярна македонска китка, която е снимана преди година за пролетната програма на телевизия “Планета Фолк”. Музикалната медия отбеляза 20-годишния юбилей на певеца на сцената през 2018-та със специален филм за него. Самият Янко Неделчев почете този празник с три големи концерта – във Велинград, Белица и Разлог, които изнесе съвместно със свои колеги от “Пайнер”.

Народният певец признава, че неговия любим сезон е пролетта. Вероятно и защото най-паметните масови изяви на неговия любим отбор са се случвали точно през пролетта. Янко е любимец на червената агитка, защото преди три години точно той пя пред 35 000 екзалтирани зрители на стадион “Васил Левски” на финалния мач за Купата на България. Пет години по-рано Янко Неделчев също пя пред многохилядна публика на финала за Купата на България. И в двата случая Червеният тим спечели ценния трофей, което създаде увереността в червената агитка, че песните на Янко Неделчев им носят късмет. Ако и вие сте фен на народния изпълнител, може да закупите неговия нов албум “Добре дошли, скъпи гости” от всички магазини на “Пайнер” в страната или онлайн от eMAG.

КАТЕГОРИИ