Янко Неделчев и Иван Дяков с нови фолклорни клипове

Янко Неделчев и Иван Дяков с нови фолклорни клипове

В началото на ноември двама от емблематичните изпълнители на македонски песни зарадваха почитателите на фолклора с нови видеоклипове. Янко Неделчев и Иван Дяков не крият своята любов към песните от Пиринския край и с радост ги поднасят на публиката.
“Лек за душата” ни предложи Янко Неделчев в първия ден на ноември и така даде начало на новия фолклорен маратон в YouTube канала - Planeta Folk Official и в програмата на телевизия “Планета Фолк”, “Планета” и Planeta 4K. Музиката и аранжимента на песента са на Здравко Георгиев, а текстът е написан от Катя Кирянова. Режисьор на видеото е Радослав Георгиев.

“Браво Янко! Страхотна песен, всяка дума е истинска, изчистена до съвършенство… Лек за душата…”, дават своята оценка почитатели на певеца.

Иван Дяков пък ни предлага своята версия на една обичана и много популярна песен от Македонската фолклорна област – “Проклет да биде”. Аранжиментът тук също е на Здравко Георгиев, а режисьор на видеоклипа е Петър Картулев. Песента е включена в албума на Иван Дяков “Вдъхновение”, но днес ни я предлага в нова телевизионна версия. Тъй като в песента се разказва една любовна история, невероятните танцьори от Ансамбъл “Пирин” допринасят за пресъздаването на емоцията във видеото на песента. “Проклет да биде” е поредният видеоклип, с който Иван Дяков и Ивана Дякова ще зарадват почитателите на фолклора. В следващите месеци очакваме от тях още нова видеопродукция.

КАТЕГОРИИ