Юнона: Чувствам се по-силна от всякога

Юнона: Чувствам се по-силна от всякога

В края на 2020-та Юнона споделя, че се чувства заредена и по-силна от всякога, като напълно е готова да постави старта на Новата година, в която да оставим всичко лошо зад гърба си, всички забрани и отново да бъдем свободни. Певицата е щастлива, че е успяла да реализира новите си фолклорни песни и да представи част от тях на почитателите на българската народна музика. До момента премиера получиха видеоклиповете “Празник“, “Елено, моме хубава“, “Изгори ме моме“, а преди часове зрителите на телевизия “Планета Фолк“ имаха възможността да видят за първи път и “Тръгна Желка“.

“Премиерата на хумористичната, стара шопска песен за разговора между костенурката и таралежа, “Тръгна Желка”, си я оставих за десерт за изпращането на тази объркана 2020 г., защото е граовско хоро, което аз много обичам да танцувам. Исках да я запиша и нея, както и останалите стари фолклорни песни, за да не се забрави българския фолклор и да го носим, и помним във времето – споделя Юнона пред planeta.tv.

Тя разкрива, че появилата се преди две седмици, поредна авторска фолклорна песен, по музика на композитора Димитър Милев и текст на Полина Дакова, “Изгори ме моме” посвещава, както на почитателите си, така и на човека до себе си:

“Той е почитател на народната музика и е от Добруджанския край, затова и песента е с типичното за тази фолклорна област звучене и типичния ритъм - дайчово хоро. Но както съм казвала и досега, освен, че са от всички фолкорни области, песните в предстоящия ми фолклорен албум, също са разнообразни и по отношение на ритмите. Досега зрителите чуха и видяха ръченица, право, чичово, ширто, самоковско и цветелиново хоро, а предстои да видят още песни в ритъма на копаница и еленино хоро“.

Юнона признава, че се чувства удовлетворена и изпълнена с вдъхновение от успеха, който имат четирите нови песни, появили се премиерно в YouTube канала й - yunonaofficial и в ефира на телевизия “Планета Фолк“. Певицата благодари на своите фенове и на семейството си за обичта и подкрепата:

“През тази трудна година, когато поспрях, особено силно ги почувствах. Но не искам да съм зад екрана на таблета си! Искам да съм отново близо до публиката си! Пожелавам на всички ни вяра, здраве, увереност, сила, свобода, обич и доброта!“, откровена е Юнона.

КАТЕГОРИИ