Юнона с двоен подарък за меломаните

Юнона с двоен подарък за меломаните

Юнона издаде в ефира на телевизия “Планета Фолк”, че е на финалната права по завършването на двата си албума. Още през лятото тя зарадва своите почитатели с новината, че смята да издаде, както поп-фолк, така и фолклорен диск. Певицата споделя, че се е захванала доста сериозно и амбицията й е и двата проекта да се появят още в първите месеци на тази година:

“Вече са факт шест нови фолклорни песни, три от които са авторски, по музика на Димитър Милев, а останалите са автентични народни мелодии. Обхванала съм всички фолклорни области на България, а мелодиите са в различни ритми. Мога да споделя част от заглавията, които любителите на народната музика със сигурност познават...”

“Първата песен е “Георги люби бела Стойна” и е в ритъм копаница. Другата автентична мелодия, която съм избрала е от Шоплука, а както знаете, аз много обичам да изпълнявам тази музика, защото част от мен е от Кюстендилския край. Песента се казва “Тръгна Желка на оране”. Имам и една ръченица, а “Елено, моме хубава” е нейното заглавие”, казва Юнона.

Авторските песни на Димитър Милев са Еленино хоро, което все още няма заглавие, както и Дайчовото хоро, “Изгори ме, моме”.

“Последната нова песен е в ритъм Чичово хоро, характерно за Северозападна България. Мелодията се казва “Празник” и е доста добра идея на Димитър Милев. Това са шестте нови заглавия, които мисля в бъдеще да снимам. Останалите песни, които ще запълнят фолклорния албум, вие познавате от ефира на “Планета Фолк”.

КАТЕГОРИИ