“За моята майка” – специално от Райна

“За моята майка” – специално от Райна

Райна избра датата 8 март, за да ни представи новия си албум с български народни песни. Денят на майката не е случайно определен за премиерата, защото и заглавието на фолклорната селекция е “За моята майка”. В него обичаната изпълнителка е подбрала 10 нови мелодии и две вече познати – “Майко” и “Горо, ле”. В него ни очаква разнообразие от ритми, мелодии от различни фолклорни области и много емоции.

“Албумът “За моята майка” посвещавам на Бояна Терзийска, която изгубих преди 8 месеца, разкрива Райна. – Тя обожаваше фолклорните ми песни, слушаше ги денонощно, много често дори участваше в подбора им. Така беше и с избора на песни в този албум. “Черен гарван”, “Тръгнали ми са, тръгнали”, “Мъка ме налегна” и др. са песни, които тя избра да бъдат в репертоара ми. Имаше страхотен нюх към хубавата песен… Много душа и сърце съм вложила в този албум, затова бих го определила като “Албум с душа”…”

2
В своя нов фолклорен албум Райна отново се е доверила на професионалисти. Аранжиментите на осем от новите песни са на Светослав Лобошки, а на две – на Димитър Динев. Повечето са по музика и текст – народни, но в две от тях автор е Теофил Гешев от МФГ “Годлево” – “Черен гарван” и “Хубав е животът”. А. и Д. Раданови отново пеят с Райна в “Майчина обич” и “Мале, стара ле мале”.
Албумът “За моята майка” търсете в музикалните магазини и платформата еMag.bg.

КАТЕГОРИИ