“За верни приятели” през погледа на Нелина

“За верни приятели” през погледа на Нелина

Нелина е специален гост в новия брой на предаването “Бащино огнище”, за да разкаже за телевизионните версии на песните от петия си фолклорен албум със заглавие “За верни приятели”.

“Дадох това заглавие на албума, защото една от песните, включени в него, надделя над останалите и се пребори да даде името си на него. Тя се казва “Верни приятели” и за мен е огромно щастие, че вече е в поздравителните концерти на много радиостанции и телевизии. Това означава, че Вие сте я харесали и я поръчвате за вашите празници. Благодаря Ви много, правите ме много щастлива!”

Изпълнителката разкрива, че едно от нещата, които е искала да направи с песните от този албум, е да има разнообразие. Тя е включила песни, както в най-автентичния им вид, така и с по-модерни аранжименти, каквато е “Българийо, ти майко свята”.

“Искахме да направим и нови авторски песни, които да звучат по един съвременен начин. Като говоря за това, веднага ми идва на ум авторската песен “Дай, кръчмарю”.

“Слънцето трепти да зайде” пък е една специална песен за Нелина, защото е свързана с много положителни емоции.

“Това е мелодия, която вие избрахте за “Песен на 2016” в една фолклорната класация. Новина, която страшно много ме зарадва и тук е мястото да благодаря на всички Вас, верни мои приятели, които вече над 20 години ми показвате убедително своята подкрепа и ми давате вдъхновение да продължавам да правя нови песни за Вас и разбира се, за мое удоволствие. Дано да съм уцелила вярната посока и дано в новия албум да имате много любими ваши песни.”


Видеоверсиите на песните в албума “За верни приятели” са снимани на три пъти и с различни танцови ансамбли, за да са разнообразни и интересни за почитателите на българската народна музика.
“Българийо, ти майко свята” е последната песен в албума, но всъщност е първата, която Нелина е записала в студио и е дала тласък на останалите песни. Тя е една от трите авторски песни в албума “За верни приятели”.

“Тя се превърна в химн на моите участия. Винаги я изпълнявам последна и хората стават на крака. Нещо, което много ме разчувства и ме трогва винаги. Дори на някои от участията ми сълзите напират и понякога не мога да си овладея гласа от вълнение. Това е най-върховното щастие, което може да изпита един изпълнител. Безкрайни благодарности на авторите на песента “Българийо, ти майко свята”. Благодаря и на целия екип, с  който снимахме клипа. Много усилия положихме, но песента и Вие наистина ги заслужавате!”

 

КАТЕГОРИИ