Здравко Мандажиев: С “Пайнер“ успях да реализирам много свои мечти

Здравко Мандажиев: С “Пайнер“ успях да реализирам много свои мечти

На 10 декември 2017 Здравко Мандаджиев отбеляза 10-години от присъединяването си към музикална компания “Пайнер“. Изпълнителят посрещна юбилея с нова песен, а телевизия “Планета фолк“ го изненада с музикалния филм - “10 години в Пайнер“. Лентата разказва за началото на кариерата на Здравко Мандаджиев, за годините на утвърждаване и за успехите на музикалната сцена.

“Десет години в Музикална компания “Пайнер“ - това е моя сбъдната мечта – казва певецът – Едно израстване като професионален изпълнител и срещи с много хора, обичащи и уважаващи българската народна музика“.

Здравко Мандаджиев си спомня за първата записана песен -“Ще ида, мамо, ще ида“, авторска композиция по негова музика и текст на майка му Анастасия Василева.

“През тези десет години успях да реализирам много свои мечти - издадох пет албума, всеки от които е доста разнообразен и интересен. Първият носи заглавието на авторската песен “Да запеем“. Той включва мелодии от различни фолклорни области. В началото, като че ли все още търсех себе си, исках да усетя какво иска публиката, хората, които идват на наши концерти. Като млад изпълнител на фестивала „Пирин фолк“ се запознах с Поли Паскова. Тя ми подаде ръка, предложи ми да направим дуети. И така от един дует, два дуета - издадохме цял дуетен албум “Вземи огин, запали ме“, за който подбрахме много хубави автенчинти песни. С Поли започнаха изявите ми на голямата сцена. Имаше много участия, на които аз присъствах като неин дуетен партньор“, споделя певецът.

Той си спомня и за работата по втория му самостоятелен албум - “Дар от песни“, по който е работил почти две години, както и за третия самостоятелен проект - “Ясен месец веч изгрява“.

“Това е химна на Странджа. Една сантиментална за мен песен, защото беше любима на моя дядо. Аз съм наследил таланта да пея от него“.

Здравко Мандаджиев признава, че от многобройните си срещи с публиката е взел решение да прави повече автентични песни, защото е на мнение, че те трябва да се пазят от младите изпълнители. На мнение е, че познатите песни, като че ли, по-лесно се възприемат от слушателя, докато една авторска песен по-трудно се налага.

“Излъчването на моите песни в ефира на “Планета“ ТВ и “Планета Фолк“ ми донесе много признание, популярност. Получих покани и от други мои колеги за дуетни изпълнения. Това бяха Росица Пейчева, Ивелина Колева“, разказва изпълнителят във филма “10 години в Пайнер“.

 

КАТЕГОРИИ