Здравко Мандаджиев: Всяко начало е трудно

Здравко Мандаджиев: Всяко начало е трудно

Здравко Мандаджиев е специален музикален гост в рубриката “Пайнер 30” по случай юбилея на фирмата. Певецът е щастлив, че е част от най-добрата музикална компания в България вече 12 години и пред камерата си спомня за първата среща с инж. Митко Димитров през 2007 година:

“Заедно решихме да стана част от “Пайнер”, да се занимавам с фолклор и да записвам българска народна музика като изпълнител, който това е учил и с това се е занимавал. Бяха ме забелязали на фестивалите, на които се явявах тогава. Получих покана и с удоволствие я приех, защото много преди това съм гледал изпълнителите на “Пайнер”, мои колеги в момента, учил съм се от тях и съм им се възхищавал”, разказва народният певец.

Равносметката за тези 12 години е шест албума, единият от които дуетен с Поли Паскова. Изпълнителят признава, че всеки един албум е специален за него, но най-трудно му е било при създаването на неговия дебютен музикален проект:

“В началото се търсех още като изпълнител, не знаех точно какво да запиша, какви песни да подбера. Тогава залагах повече на авторската музика, но пък в един момент, тръгвайки по концерти и участия, видях, че хората търсят познатото и авторските песни по-трудно се налагат. Трудно беше, защото всяко начало е трудно, но с всеки следващ албум намирах себе си и мога да кажа, че вече знам какво искам и какво търся като репертоар.”

Здравко Мандаджиев е широкоспектърен изпълнител, защото неговите албуми са разнообразни откъм етнографски фолклорни области.

“Ние изпълнителите обикаляме цяла България и именно затова записвам песни от всяка фолклорна област, за да има какво да пея във всеки един край. Винаги съм се стремял да представям всяка една моя песен с видеоклип и да показвам места, които не са виждани и снимани. Радва ме факта, че хората се запознават с красиви кътчета от България именно от моите клипове”, споделя още изпълнителят.

В най-скоро време Здравко Мандаджиев ще зарадва своите почитатели с нова продукция, защото ще снима част от песните от последния си албум, става ясно още от интервюто с него в “Пайнер 30”.

КАТЕГОРИИ