Здравко Мандаджиев подготвя нова фолклорна продукция

Здравко Мандаджиев подготвя нова фолклорна продукция

В златната есен на 2024 година Здравко Мандаджиев реши да изненада приятно своите почитатели и засне няколко нови фолклорни песни. Певецът отново се довери на режисьора Петър Картулев, с когото работят през последните години. Камерата на телевизия Planeta Folk HD ще отведе зрителите до едни много красиви места в Родопите - с. Ягодина, комплекс “Мурсал”.

“Най- интересното бе, когато с целия екип се качихме до местността “Вълчи камък”, до където може да се качиш само с високопроходими джипове. Там гледката и природата са внушаващи.”, споделя Здравко Мандаджиев.

2
Точно там певецът е заснел две от новите си песни - “Оти ми плачеш, бубайко” -една популярна и много тъжна родопска песен и “Има ли Господ” - популярна Пиринска песен.

“До сега съм нямал в репертоара си бавна песен от Родопите!”, разкрива Здравко Мандаджиев.

За своята нова фолклорна програма изпълнителят е решил да представи песни от различни фолклорни области. След Родопското и Македонско звучене, идва ред и на една много ритмична и весела песен със Северняшко звучене – “Циганка”.

“И този път няма как да мина без песен от Тракия. Това е “Де се е чуло, видело” от репертоара на великата Недялка Керанова.”, казва Здравко Мандаджиев и допълва: “Има и една изненада. Реших да дам нов живот на една много силна и красива песен, с която се явих през 2007 г. на фестивала “Пирин фолк” в Сандански и това е “Белото Маре”, по аранжимент на Петьо Кръстев. Песента вече е с ново звучене и се надявам да се приеме много добре от публиката.”

Аранжиментите на всички останали песни са направени от Виктор Йорданов - Кардама, а в снимките отново се включват и танцьорите от Танцово шоу “Кабири”.
Зрителите на телевизия Planeta Folk HD вече с нетърпение очакват появата на новите видеоклипове и това ще се случи скоро. А премиерата им по традиция ще бъде в YouTube канала - Planeta Folk Official.

КАТЕГОРИИ