Здравко Мандаджиев показва семейството си в нови видеоклипове

Здравко Мандаджиев показва семейството си в нови видеоклипове

Здравко Мандаджиев използва първите летни дни, за да заснеме видеоклипове на 6 нови песни. Композициите са различни, отличават се помежду си, но отново показват характерния творчески почерк на изпълнителя. Мелодията, която е най-специална сред новите предложения е озаглавена “Двама сина“ и както издава заглавието е посветена на синовете на певеца – Димитър и Цветан. Песента е по музика и аранжимент на Деян Асенов и текст на Пейо Пеев. Изненадата за почитателите на изпълнителя е, че за първи път във видеото Здравко Мандаджиев ще покаже в телевизионен ефир своето щастливо семейство. Съпругата на певеца – Ради, зрителите ще видят и в клипа към още една от мелодиите – “Дойди Радо“, която е народна, от Пиринския край. 

Сред новите предложения за почитателите на фолклора, изпълнителят на “Пайнер“ е включил и две тракийски мелодии – “Бяла Стана“ и “Петра по двор ходеше“, както и една родопска народна песен – “Вий, чули ли сте?“.
Интересното при нея е, че във видеореализацията й взимат участие над 30 човека от “Общински детски комплекс“ – гр. Чепеларе, както и ученици от Музикалното училище в Широка Лъка и от Смолян.
С изключение на “Двама сина“, всички изброени мелодии са познати като аудио от албума “Луди, млади години-“ на Здравко Мандаджиев. Има и още една съвсем нова композиция, която предстои да получи премиера в ефира на “Планета Фолк“ и това е “Дедо работлив“. Тя е авторска мелодия с хумористичен характер по музика и аранжимент на Виктор Йорданов – Кардама и текст на Полина Дакова.

За новите видеоклипове Здравко Мандаджиев се довери на режисьора Петьо Картулев, с когото избраха няколко впечатляващи снимачни терена – в Павел Баня, в село Гела и с. Мостово над Асеновград. Изпълнителят и целият екип благодарят за съдействието и на Конна база “Thracian spirits“ и комплекс “Стефанови къщи“, които бяха любезни домакини на снимките. С оригинална хореография във видеоклиповете се включва и танцово шоу “Кабири”.

Фотограф: Станимир Дамянов

КАТЕГОРИИ