Здравко Мандаджиев радва със сантиментален проект

Здравко Мандаджиев радва със сантиментален проект

Здравко Мандаджиев споделя, че лятото е неговия любим сезон. А Балканът и по-специално Родопите са му слабост и доста често ги посещават с неговата съпруга, която също е от Родопа планина.
Преди няколко дни на музикалния пазар се появи новият му фолклорен албум със заглавие “Горд баща”. Певецът казва, че този проект е  доста сантиментален за него.

“Избрах песента “Горд баща” за заглавна на албума, тъй като е посветена на моя син Димитър и затова реших този албум да бъде насочен към него. Надявам се, да има същия успех както и предишния. В новия проект са включени 11 песни. Не изневерявам на себе си и гледам да бъдат разнообразни от различни фолклорни области. Година и половина, почти две го готвих. Винаги гледам да е бавно и славно, както са казали хората. Не бързам, не искам да издавам продукция, която ей така, просто да напълни албума.”


Изпълнителят казва, че откакто имат дете с неговата съпруга, са много щастливи. Сега всичко в живота им е различно.

“Цялото внимание е насочено към него. Искаме като родители всичко да бъде наред. Вече показва характер. Определено има наклонности към музиката. В къщи постоянно се купуват музикални инструменти, защото само това го влече. Пее, танцува, гледа музикални телевизии. Аз съм много грижовен и всяка свободна минута искам да съм с него, да се разхождаме, да обикаляме парковете, удоволствие ми е”, разказва певецът пред водещата Галя Димитрова.


Здравко е много доволен, че напоследък вече има доста ангажименти и че хората и общините залагат на българския фолклор. Много се радва, когато площадите са пълни, когато хората играят български хора и фолклорът присъства на празниците.

“И трябва да присъства според мен. Защото съм сигурен, че няма българин, който като чуе народна музика, поне нещо да не му трепне. Няма такъв човек. В крайна сметка - всеки си тежи на мястото.”


Певецът признава, че в началото на неговата кариера му е било много трудно, докато се наложи като име. Не крие, че първите няколко години се е лутал.  След това Поли Паскова е била човекът, който му е помогнал да тръгне напред с концертните изяви.

“И изведнъж колелото се завъртя за мой късмет. Сега работя много добре и благодаря на Господ. Явно когато се трудиш, в един момент трудът ти се възнаграждава. Не е важно обаче като отидеш на участие да излезеш да си направиш програмата, да си изпееш песните и да си заминеш. Много е важно какво ще кажеш на тези хора по време на участието, дали ще им обърнеш внимание след участието.”

“Аз съм от тези хора, за които не е имало човек, на когото да не обърна внимание и да не разговарям с него, много ми е приятно. Много е мило като дойдат възрастни жени да ми се радват, целуват ми ръце, подаряват ми цветя, подаръци. Толкова е мило и това са много ценни неща и моменти. Защото има села, които чакат да дойде празник, да се повеселят, някой да им напълни душите, да им ги нахрани. Щастлив съм, в момента съм много щастлив,”, казва още Здравко Мандаджиев в “Автограф”.

 

КАТЕГОРИИ