Здравко Мандаджиев разкрива защо тази година е особено специална за него

Здравко Мандаджиев разкрива защо тази година е особено специална за него

Тази година е особено хубава и специална за Здравко Мандаджиев, защото на пазара се появи неговия пети самостоятелен албум “Луди, млади години”. Заглавната песен не e избрана случайно. Певецът разказва в предаването “Гласовете на България”, че емблематичната мелодия от Пиринския край е любима и на неговото семейство, и винаги се е пяла на тържества и събирания.

“Щастлив съм, че направихме интересен клип на едно много красиво място. Снимахме на язовир Кърджали и в село Сухово на едни прекрасни скали. В моите клипове винаги се стремя да показвам красотите на България, особено тези в моя роден град Кърджали. Мога да споделя, че именно с тази песен откривам много от моите концерти.”

Здравко Мандаджиев смята, че всеки един изпълнител трябва да изпълнява песни от различни фолклорни области и винаги се e стремял да включва в албумите си разнообразни мелодии. Затова в “Луди, млади години” е намерила място и една емблематична песен от репертоара на великия Борис Машалов. “Китка ти падна, Дено” е от Северняшкия край и Здравко Мандаджиев не крие, че има особен сантимент към нея.

“Позволих си да я запиша, тъй като малко сме изпълнителите, които записват северняшки песни. Лично аз много рядко попадам на такива изпълнения. До момента имам три песни от тази област в моя репертоар.”

За първи път певецът включва странджанска песен в свой албум. “Чаках те, любе” е авторска мелодия по музика на неговия съученик Николай Балабанов, а текстът е на Полина Дакова. Една от най-харесваните песни в новия албум е “Кръчмарица Нина”. За това допринасят веселият текст и жизнерадостната мелодия, както и закачливото видео.
Здравко Мандаджиев представя своя син Димитър, който е наследил неговия талант и заедно обявяват предстоящото важно събитие в тяхното семейство, а именно появата на най-новото попълнение. Бебето трябва да се роди тази есен, а баткото обещава да помага и много да го обича.

КАТЕГОРИИ