Здравко Мандаджиев с 64 фолклорни бисери в “За вас, приятели”

Здравко Мандаджиев с 64 фолклорни бисери в “За вас, приятели”

Новият албум на Здравко Мандаджиев “За вас, приятели” вече е факт и той включва точно 64 заглавия от богатата дискография на фолклорния изпълнител. В този MP3-албум са намерили място всички солови песни, записани от него през годините, както и доста от дуетните му изпълнения. Знаем, че Здравко Мандаджиев е един от най-желаните сценични партньори на много от изпълнителките в “Пайнер”. Телевизия “Планета Фолк” направи популярни неговите дуети с Джена, Поли Паскова, Ивелина Колева, Пепи Христозова, Росица Пейчева, Ангелина Милева и др.
2
Особено място в албума “За вас, приятели” е отредено на песните с послание, посветени на семейството, приятелите и празниците, които ни радват. Такива са “Двама сина”, “Горд баща”, Сватба голема” и “Сватба голяма”, “Празник”, “Имен ден”, “Приятели” и “Дойди, Радо”, която певецът посвети на своята съпруга.
Песните с патриотична и родолюбива тематика също не са малко – “Роженският манастир”, “Ясен месец”, “Телеграма ми дойде”, “Земи огин, запали ме”…
Игривите и закачливи мелодии, също са намерили място в диска, а сред най-емблематичните заглавия в тази група са “Кръчмарица Нина”, “Дряновските моми”, “Стани, стани, Тодоре”, “Дядо Попе”, “Сакам да се женим, мамо”, “Ако ти поискам”, “Дедо работлив”, “Бате Василе”, “Весела компания” и др.
Новият МР3 албум на Здравко Мандаджиев – “За вас, приятели” вече очаква ревностните почитатели на българския фолклор в мрежата на eMag.bg, както и в музикалните магазини “Пайнер” в цялата страна.

КАТЕГОРИИ