Звездите на Planeta Folk HD пеят в Жеравна

Звездите на Planeta Folk HD пеят в Жеравна

На 18, 19 и 20 август Жеравна отново ще покаже своята гостоприемност и ще събере родолюбци за ХV-ия Международен фестивал на фолклорната носия „Жеравна 2023“. Фестивалът е създаден през 2008 година по идея на Христо Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. И тази година всеки желаещ да присъства на фестивалната територия задължително трябва да е облечен във фолклорна носия. Мъжете може да са и с войводски или четнически облекла, както и в старинни военни униформи и оръжия. Допускат се и облекла от самото начало на ХХ век, също и свещенически одежди. Разрешени са и фолклорни носии, традиционни за други народи и държави. Ако не сте могли да си осигурите носия, при входа на фестивала можете да си закупите или получите под наем, припомнят организаторите.

Международният фестивал на фолклорната носия в Жеравна е изпъстрен с много концерти на обичани фолклорни изпълнители. И тази година няма да мине без участието на звездите на телевизия Planeta Folk HD. Те са традиционни гости през годините, а този път удоволствието да бъдат на Фестивала се падна на Сестри Диневи, Иван Дяков и Росица Пейчева.

Диляна и Миглена Диневи ще радват с песните си гостите в местността Добромерица край с. Жеравна на 18 август. Същата вечер е и концерта на Иван Дяков.

“Приятели и почитатели на българския фолклор, на 18 август от 23:30 ч. ви очакваме на фестивала на фолклорната носия в Жеравна. Заповядайте да се пренесем в един различен свят на нашите предци, да се потопим в магията на българските традиции и фолклор! Ние, Сестри Диневи и Стоки бенд ще ви веселим от сърце”, написаха двете изпълнителки.

Фестивалната програма в съботната вечер е отредила участие на Росица Пейчева. Певицата неотдавна отпразнува своя 50-годишен юбилей с нов фолклорен албум. “Моено сорце гори, не гасне” включва само автентични народни песни, които много добре хармонират с атмосферата на Фестивала в Жеравна.

КАТЕГОРИИ