Звездите на “Планета Фолк” – гости на фестивали и събори

Звездите на “Планета Фолк” – гости на фестивали и събори

За 14 път, този уикенд, Международният Фестивал на фолклорната носия в Жеравна ще събере почитателите на традициите и хубавата музика. Създаден е през 2008 година по идея на Христо Ив. Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”. В него задължителен елемент за всеки желаещ да присъства на фестивалната територия е да бъде облечен във фолклорна носия - автентична, сценична или стилизирана. В съботната вечер специален гост в Жеравна ще бъде Ивелина Колева, която с песните си ще повдига родолюбивия дух.
2
Мадан се готви за празника на града и Деня на миньора, а в тържествата на миньорската община се включват Райна и Ангелина Милева. Концертът на Райна е в петък от 21.00 часа на Градския площад, а Ангелина Милева със своите песни ще накара всички гости да се хванат на хорото там в събота вечер. В събота Райна ще участва в “Празника на Балкана” – с. Копиловци, Монтана, а в неделя – в Самоков.
3
С два концерта този уикенд ще зарадва своите почитатели и Славка Калчева. В петък тя е специален гост на традиционния Видински панаир, а в събота ще пее в Доспат на Празника на града. Сестри Диневи пък ще пеят в събота в Празничния концерт в Ихтиман.

КАТЕГОРИИ