Фолклорният албум на Емилия „Еx, Българийо, красива“ - вече факт

Фолклорният албум на Емилия „Еx, Българийо, красива“ - вече факт

Най-дългочаканият албум на Емилия е вече в ръцете на нейните почитатели.  В „Ех, Българийо, красива“ са събрани 16 композиции - както народни, така и авторски на фолклорна основа. Преобладаващи са песните от тракийската и македонската фолклорна област.

“Забавихме албума, за което се извинявам на всички мои почитатели, които търпеливо и не чак  толкова дочакаха да стане факт. Такъв продукт не се прави всяка година или през година, както представяме поп-фолк албумите си и смятам, че трябваше да му отделя достатъчно внимание и време. Аз съм закърмена с тази музика, на сърце ми е и смятам, че дойде време да подаря такова бижу на всички мои почитатели и на всички хора, които обичат тази музика“, споделя изпълнителката.

С издаването на този албум Емилия отбелязва своеобразен юбилей на музикалната сцена. Преди 15 години за първи път певицата се качва на голямата музикална сцена на фестивала “Тракия Фолк” 99, където представя песента “Свършено е с теб”, след която стартира и музикалната си кариера.

КАТЕГОРИИ