Мария и Магдалена Филатови подготвят трети фолклорен албум, разкриват в “Бащино огнище”

Мария и Магдалена Филатови подготвят трети фолклорен албум, разкриват в “Бащино огнище”

Мария и Магдалена Филатови споделят новите си творчески планове и проекти със зрителите на “Бащино огнище”. Близначките привършват записите на песни за трети фолклорен проект в музикална компания “Пайнер”, след албумите “Пиринска хубост” и “Изграля месечинка”. Това са познати и непознати фолклорни мелодии, с които да изненадат почитателите на народната музика.

“Планираме да заснемем част от песните и да ги представим на зрителите на “Планета” и “Планета фолк” – казва Мария Филатова и добавя: В скоро време ще заснемем и дуета с Васил Вълканов “От любов не се бега”, една чудесна, игрива песен със закачлив текст на Драган Таневски. Музиката е на Бобан Мойсовски. С тази песен се явихме на фестивала “Охридски трубадури.”

Освен с Васил Вълканов младите фолклони изпълнителки имат дуети и с  Николай Славеев, Христо Косашки и с Борис Дали.
Специален анонс сестри Филатови правят за китката “Дене, мари” и “Донка платно белеше”, с която участват във фолклорната програма “Пролет в приказките”.

“Записахме тези песни с много любов, тъй като и двете са ни любими – споделя Магдалена Филатова – Китката се приема много добре на нашите участия и под нейните звуци се извиват големи български хора.”

”Истинско и незабравимо участие” наричат своето изпълнение на Празничния фолклорен концерт в Стара Загора, по повод 25-годишния рожден ден на “Пайнер” Мария и Магдалена Филатови.
Момичетата са щастливи от радушния прием на публиката и срещите с колеги от Музикалната компания.
Мария и Магдалена Филатови споделят, че през месец май са се дипломирали в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград със специалност “Изпълнителско изкуство” и “Ръководство на вокални и инструментални формации.”

“Усъвършенствахме се в много музикални дисциплини - споделят момичетата -  Това са “Симфонична и хорова оркестрация” и  “Компютърен аранжимент”, който много ни помага при композирането на наши авторски песни. Много обичаме да създаваме музика. В репертоара си имаме десетки авторски народни песни, направени с любов за фсички почитатели на бъларския фолклор.”

През това лято Мария и Магдалена Филатови ще имат кратка почивка на нашето Черноморие. С особено вълнение очакват и предстоящите туристически преходи в тяхната любима Пирин планина, за които се подготвят в момента.
На зрителите на “Бащино огнище” близначките пожелават:

“Лятото ви да бъде изпълнено с много хубави емоции, които да споделите с вашите близки и приятели!”

КАТЕГОРИИ