На концерт в Лондон Ивана помага на кампанията “Няма да дадем Мегън”

На концерт в Лондон Ивана помага на кампанията “Няма да дадем Мегън”

Запомнящо се ще остане последното пътуване на Ивана и нейният бенд до Лондон в средата на октомври. Веднага след пристигането си в английската столица, по предложение на организаторите на концерта й от в. “Будилникъ” и нейния голям приятел във Великобритания – Тодор Писков, “Певицата на народа” реши да направи кратка разходка до Оксфорд. Изборът не бе случаен, защото с нея пътуваше и дъщеря й Теодора, която е студентка. За Теди интерес представляваше кампусът на легендарния Оксфордски университет. Но двете така и не успяха да стигнат до градчето, защото по пътя се спука гумата на колата, а после времето доста напредна и трябваше да се подготвя концерта на Ивана в “Cape Bar”. Въпреки перипетиите, звездата на “Пайнер” ги прие с усмивка и дори се впусна ентусиазирано да помага на специалистите в смяната на спуканата гума. “Пукали сме гума и в България, но сме си я сменяли сами, а тук, в Англия е по-лесно да повикаш “Пътна помощ” и за нула време да бъде отстранен проблема. Още повече, че всичко това ти влиза в застраховката и не е нужно да плащаш допълнително.” – казва певицата. Вечерта, с пълния си блясък, Ивана и нейния оркестър накараха българите в Лондон да се върнат назад към лятото, към родината и да се забавляват от сърце с най-големите хитове на “Мегазвездата” на телевизия “Планета”. Ивана бе избрала най-емблематичните си песни, с които да започне своя концерт, сред които “Празник всеки ден”, “Последна чаша”, “Кръв ми капе от сърцето” и др.

Гости и почитатели пяха и се веселиха от сърце и на по-новите песни, с които певицата ги поздрави като “Остави ме”, “Второто хубаво”, “По дяволите Рая” и др. Ивана не пропусна да изпее и своите любими народни песни, а гостите в “Cape Bar” се хванаха на голямо български хоро. По време на своя концерт Ивана се включи в инициативата на български майки в Лондон, подели кампанията “Да помогнем на Меган да се върне при майка си“,. Те събират средства за експертиза, с която младата майка Елисавета Попова да върне родителските си права над своята едногодишна дъщеричка Мегън, отнета от британския съд.

Изследването струва между 5 и 10 000 британски лири, с които Елисавета не разполага.

“Като всяка майка без да се колебая се присъединих към инициативата на българките в Англия да помогнем на Мегън да се върне при майка си. Не случайно призовах всички гости да се включат в кампанията и ги поздравих с моята песен “Аз съм с теб”, защото това е моето послание на родител. Горда съм, че успяхме да съберем повече от 1000 лири и така още по-категорично да заявим “Няма да дадем Мегън”!

КАТЕГОРИИ