Оркестър “Пловдив“ пеят за Деня на Раднево

Оркестър “Пловдив“ пеят за Деня на Раднево

На 7 септември 1964 г. Раднево официално е обявен за град, а тази година тържествата са цели три дни. Те бяха открити от Росица Пейчева в Деня на Съединението, а тази вечер на сцената на ОбЦК “Нончо Воденичаров” голям концерт ще изнесат музикантите от орк. “Пловдив“. Те ще представят на живо песните от своя нов албум “Пуста младост“, а телевизия “Планета“ подготви музикален филм със същото заглавие, който разказва за създаването на този проект.

“Интересното за този наш албум е, че в него участват доста изпълнители – споделя Славчо Александров, ръководител на орк. “Пловдив“ – Такава е песента “Весела компания“, с участието на много наши колеги. Тя е по идея на Здравко Мандаджиев. Чрез тази песен показваме, че ние изпълнителите от фолклора се уважаваме и всеки отклива на поканата на колегите. Мога да кажа, че няма никаква завист между нас и всеки се радва на успехите на другите“.

В този албум са включени песни от Тракия, Пиринския край и Северняшката фолклорна област, както и вече познати песни с квартет “Славей“ в тяхна интерпретация.

“Имаме и песен, различна от фолклора - казва Цонка Нанова - Това е авторска песен на Славчо Александров по текст на Румяна Григорова – Една твърде различна по мое мнение, много красива и нежна песен, която се нарича “Коледа“. И още една негова авторска композиция мисля, че ще се хареса на почитателите ни - “Ивановден“. Текстът е на Свобода Даскалова, а песента е съвместен проект с Николай Славеев.“

Във видеоклиповете на музикантите прави впечатление, че те винаги се стараят стайлингът да отговаря на музиката, която поднасят. Те невинаги са в народни носии, но залагат на фолклорните акценти в костюмите. Оркестър “Пловдив” не крият, че признанието на публиката е техния най-голям стимул да продължават да правят хубава музика.

КАТЕГОРИИ