Айшенур, Джордан и Атанас Стоев в “Бащино огнище”

Айшенур, Джордан и Атанас Стоев в “Бащино огнище”

С красива зимна импресия започва новият брой на “Бащино огнище”, а Джордан си спомня за моменти от детството, свързани със зимата, пързалките и снега.

“Страхотно детство съм имал – спомня си певецът – С много деца, с много приятели. През зимата си правехме снежни човечета, целили сме се със снежни топки, пързаляли сме се с найлони и шейни... Апелът ми към всички деца е, да се облекат дебело и да излязат да си изкарат поне един ден на снега, за да усетят зимната обстановка.”


Атанас Стоев, който този месец е именик, си спомня за песните от своето детство.

“Аз съм човек на два века – 20-ти и 21-ви. Направете си сметка, колко песни знам и колко съм чувал – разказва музикантът – Като съвсем малък, най-напред съм започнал да свиря с уста. И си спомням първите ми усещания като за мелодия – цял ден си ги подсвирквах. После като станах на 5 години, дядо ми купи акордеон и започнах да свиря. Но когато тръгнах на училище, в първите класове нашата учителка ни научи една песничка за граничарите, на които написахме и писмо. Песничката подготвихме, за да им я изпеем, когато ни дойдат на гости”.

Големият музикант и ръководител на оркестър “Канарите” - Атанас Стоев, освен че си спомня за песните от детството, ги запява с много емоция и настроение.

В рубриката “Край огнището” гост е младата народна певица Айшенур. Съвсем естествено в началото на годината тя прави обзор на отминалата година.

“И в личен, и в професионален план 2016-та беше успешна за мен – споделя Айшенур – Първата песен, която записах и на която заснех видеоверсия е “Празна чаша”. Тя е доста по-различна от досегашните ми фолклорни проекти - с по-баладично звучене. Лятото записах хубавата народна песен “Обич и надежда”, а видеото заснехме в едно прекрасно кътче на Еленския балкан. Песента наистина е много мелодична и много харесвана!”

През тази година Айшенур планира да издаде първия си фолклорен албум в музикална компания “Пайнер”. Има идея и за дуетна песен с един от известните  поп-фолк изпълнители, а кой е той – все още пази в тайна. С този проект Айшенур се надява приятно да изненада почитателите на фолклора.

КАТЕГОРИИ