“Бащино огнище” разказва за детството на Симеон Сакскобургготски и Райна

“Бащино огнище” разказва за детството на Симеон Сакскобургготски и Райна

На 16 юни Симеон Сакскобургготски отбелязва своя 80-ти рожден ден. За втори път от 2007 г. насам царското семейство се събира в почти пълен състав в България, макар и само за два дни. Симеон ІІ посреща в резиденция “Врана” предимно своите връсници от близки и родствени аристократични фамилии от цяла Европа. Честването на юбилея започна с благодарствен молебен в присъствието на Негово Светейшество Патриарх Неофит и митрополитите от Светия Синод в катедралния храм “Св.Александър Невски” изискано, но без показност и излишна пищност - така, както са живели през целия си живот Симеон ІІ и съпругата му Маргарита.

“Детайлите на София” разкрива във фотоси интересни места от столицата ни, докоснали обектива на Десислава Кулелиева. На 21 юни посрещаме астрономическото лято, а това е повод да се пренесем и в етнографския музей на открито “Етъра” край Габрово, където тези дни е много интересно. За първи път там се организира Панаир на музейните сувенири, а на 24 юли, гостите ще се потопят в тайнството на Еньовден. “Бащино огнище” не забравя и за голямата оперна прима Гена Димитрова с изложбата “Глас, който само боговете заслужават”.

Райна и композиторът Димитър Милев също са гости в предаването. В “От моето детство” Райна ни прави съпричастни с първите си стъпки на сцената и как една песен й дава самочувствие и хъс да стане певица. Освен добър музикант, Димитър Милев е и отличен композитор и аранжор. Познаваме го като музикант в оркестъра на Николай Славеев, но с него предпочитат да работят и други изпълнители в “Пайнер”. За съвместните си проекти с тях, Димитър Милев говори в “Край огнището” тази седмица.

КАТЕГОРИИ