Никулденска трапеза с Нелина в “Бащино огнище”

Никулденска трапеза с Нелина в “Бащино огнище”

В новия брой на предаването Нелина споделя своите емоции от участието си в Есенния фолклорен събор на българите в Лондон:

“Мисля, че успяхме да направим един истински български фолклорен празник – споделя Нелина - Нашите сънародници, когато са в чужбина, много работят и в моментите, когато могат да си позволят да си починат, да се забавляват, както на нашия събор сега, те отварят цялата си душа и най-хубавото нещо е българският фолклор, който ги сплотява, обединява, събира ги на хорото.”

“Пъстротата и жизнерадостта, с които нашата българска народна музика вдъхновява, изправя хората е неподправена, уникална, магическа! Огромно удоволствие е за мен да изпълнявам тази музика и да правя българите щастливи!”


Друг акцент от гостуването на Нелина в “Бащино огнище” е предстоящия празник Никулден – 6-ти декември, за който певицата ще изненада зрителите със специална рецепта за Никулденски шаран.
Почитателите на Николай Славеев ще го видят на снимачната площадка на една от най-харесваните песни от последния му албум “Настроение в ритъм” - песента “Чичови мъки”, заснета край брега на язовир Батак, в района на родния му град Сърница.

Екипът на “Бащино огнище” бе сред специалните гости на първото издание на конкурса “Мис и Мистър Нация”. Фокусът е дефилето на участниците с хубави традиционни носии в един от туровете. Евгени Евтимов, организатор, споделя, че конкурсът е обвързан и с благотворителна инициатива. Благородната кауза е да се подкрепят възпитаниците от помощно училище “Д-р Петър Берон” в град Ракитово, които се нуждаят от специални грижи. Децата, от своя страна, изненадаха приятно всички присъстващи с ръчно направени Коледни картички.   

КАТЕГОРИИ