От Антична Сердика до “Моето детство”

От Антична Сердика до “Моето детство”

Тази седмица “Бащино огнище” е доста богато на теми и репортажи. Началото дава разходка из руините на Антична Сердика – от Западната порта до Ларгото. Смята се, че тук са се разхождали поне двама римски императори.
В Националният исторически музей ще разгледаме бельото на българката от началото на 20 век, представено в експозицията “Скрито покрито”.
Екипът на предаването отправя своя специален поздрав към солистката на оркестър “Пловдив”, Цонка Нанова и ръководителя му - Славчо Александров, които на 4 юни сключиха граждански брак в Пловдив.
Зрителите на предаването ще видят Христо Косашки в рубриката “От моето детство”. Както повечето музиканти и той е свързан с музиката още от малък:

“Това, което си спомням е, че още в детската градина родителите ми са направили запис как пея. А когато тръгнах на училище, още в началните класове, моите съученици ме караха в междучасията да им пея. Забавлявах ги с песни от популярните тогава индийски филми, италиански шлагери като “Марина, Марина” и др. Още в първи клас нашите ме заведоха в Читалището в родния ми град Луковит. Там ме прослушаха и започнах да пея в хора. Бях единственото момче сред 20 - 30 хористи, момичета. От този период са ми и първите трепети, свързани със сцената”, казва певецът.

КАТЕГОРИИ