Звездни срещи в “Бащино огнище“

Звездни срещи в “Бащино огнище“

В рубриката “Край огнището” зрителите ще се срещнат с едно музикално семейство – младата народна певица, Ангелина Милева и съпругът й Димитър Милев – музикант, аранжор и композитор. Двамата споделят за първата си среща в музикалното училище в Широка лъка, както и за годините в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Срещата им в студентските години се оказва съдбовна. Освен любовта към музиката, между тях пламват силни чувства и те се оженват. През тези осем години, в които Ангелина и Димитър са заедно, се ражда и техният син Александър, най-голямото щастие в техния живот.

“Мога да споделя, че от една година съм в Музикална компания “Пайнер”. Това беше голяма моя мечта, която сбъднах. Записах първите си шест песни, които включих във фолклорната си програма “Оро се вие”. Песните се приеха много добре от зрителите. Получих много поздравления и затова в момента работя по нова фолклорна програма, заедно с моя съпруг. Това са пет песни, носещи мелодиката на различни фолклорни области”, казва Ангелина Милева.

“Аз съм аранжор на всички песни на Ангелина и автор на някои от тях – включва се в разговора Димитър Милев – Сега подготвяме една авторска песен от северняшкия край, едно Дайчово хоро, което смятам, че много добре се получи. Да, в работата имаме спорове – кое как да се изпее, как да се изсвири, как да звучи, но на края винаги стигаме до съгласие. Песента добива един общ облик между нашите решения. Радвам се, че се получават такива добри съвместни проекти.”


Ангелина Милева е тракийска певица и е родом от Карловския край, но под влияние на съпруга си заобичва и изпълнява с много чувство родопските народни песни. В първия си проект включва две родопски песни – “Бре юначе” и “Шинке ле, мъри хубава” в дует с Николай Славеев. И двете изпълнения много добре се приемат от зрителите и затова в новата фолклорна програма Ангелина включва още няколко родопски песни.

“В момента – споделя Ангелина Милева – работя по останалите песни от моя първи самостоятелен албум, който се надявам да излезе на музикалния пазар до края на годината.”


Христо Косашки представя популярната хумористична народна песен “Мятало Ленче ябълка” в рубриката “Песните на България”.

“Песента е популярна в изпълнение на големия народен певец Борис Машалов – казва Христо Косашки – Радвам се, че аз до някаква степен наподобявам неговия начин на изпълнение. Може би, това е продиктувано от обстоятелството, че сме от един край, от Северна България. Това е песен, която носи много настроение! Надявам се, че заедно с оркестър “Хари бенд” сме успели да я представим достойно на зрителите и до голяма степен сме спазили линията и автентичният дух на песента.”

Роксана си спомня за първите си изяви на музикалната сцена в минутите, запазени за рубриката “От моето детство”.

КАТЕГОРИИ