Джена и Глория в новия брой на “Бащино огнище”

Джена и Глория в новия брой на “Бащино огнище”

Джена е от изпълнителките, които най-често гостуват на българите в Западна Европа. По повод 9 май – Денят на Европа, певицата споделя впечатленията си от Брюксел, столицата на Европейския съюз. Многократните пътувания до Белгия са дали възможност на Джена  да посети емблематични места и забележителности. Сред тях са Централния площад, сградата на Съдебната палата, красивите катедрали, атомиумът, който е един от символите на града  и разбира се Европейския парламент.
В предаването зрителите ще чуят и най-новата фолклорна песен на Джена – “Мила сестро”. Тя е заснета в края на месец април за празничната програра “Пролет в Приказките”.
Денят на Европа е повод за празнични изяви в много европейски държави. Темата за членството на България в Европейското семейство коментира  президентът на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.
На 9 май в Чикаго стартира пролетното турнето на Глория - “USA Tour 2014” в САЩ и Канада. Зрителите на “Бащино огнище” ще научат подробности за концертите на звездата и някои от изненадите, които е подготвила.
Първата среща на Глория с феновете зад Океана е точно 16 години след грандиозния й концерт в щата Илинойс през 1998 година, когато тя е първата певица от поп-фолка, гостуваща на българската общност в Америка. Програмата на Примата на поп-фолка включва 15 концерта в различни щати и Канада.
По поканата на Българо-Канадския център “Паисий Хилендарски” на 23 и 24 май - за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост са специалните концерти на певицата в Торонто и Монреал.
На 25 май Глория отново ще пее в Чикаго, като нейни партньори на сцената ще бъдат деца от български училища. Акцент в пролетното турне на Глория - “USA Tour 2014” е българският фолклор – както популярни народни мелодии, така и песни от албума “Пътеки”.

КАТЕГОРИИ