Изпълнители от “Пайнер” отново са специални гости на Роженския събор

Изпълнители от “Пайнер” отново са специални гости на Роженския събор

Почитателите на българския фолклор вече са в очакване на Националния събор на народното творчество и животновъдство “Рожен”, който ще се проведе от 15 до 17 юли. Със своята 100-годишна история Роженският събор е пазител на традициите и носи духа на българщината. Наследство, в което намираме идентичността си като нация.
Музикална компания “Пайнер” е изключително горда от факта, че отново ще бъде част от този всенароден празник. Пепи Христозова, Нелина и оркестър “Плам” са специални гости на Гала спектакъла “Роженски звездоброй” на 15 юли. Те ще представят най-харесваните си песни пред публиката на Роженския събор.

Родопската вечер на следващия ден ще бъде открита от виртуозните музиканти от “Виевска фолк група” с двучасов концерт. Най-дългото хоро ще се вие от 19.00 до 21.00 часа под звуците на някои от емблематичните песни на “Виевска фолк група”, превърнала се в символ на родопската музика. Те бяха специални гости и миналата година, на първото издание на обновения Роженски събор, който бе посетен от над 350 000 гости. За радост на организаторите тази година се генерира още по-голям интерес и се очакват още повече посетители на това уникално за България събитие. 

Съборът “Рожен” и тази година ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, експозиции на национални и регионални музеи, етнографски сбирки, изложение на занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения на месни и млечни храни от фермата и на горска техника, конни атракции, народни веселби и нестинари. Над 400 групи от всички краища на страната ще се изявят в тазгодишното издание на Национален фолклорния конкурс “Рожен” и ще представят народната музика, обичаи, обредност, словесен фолклор и танци.

КАТЕГОРИИ